Op zoek naar een inwonende assistent? Ons aanbod in vraag en antwoord

Bij Ciconia doen we er alles aan om u de ideale oplossing aan te bieden. Zorgen voor thuishulp met een perfecte match tussen uw gezin en uw inwonende assistent: daar gaan we voor.

 

Hoe bepalen we uw ideale assistent?

We komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Wij zoeken voor U één of twee assistenten die het beste bij U passen. Wij letten hierbij op ervaring, opleiding en persoonlijkheid. De intensieve en persoonlijke aandacht van de inwonende assistent in Uw eigen vertrouwde omgeving verhogen Uw kwaliteit van leven. Als het nodig is krijgt Uw inwonende assistent ook ondersteuning en begeleiding van ons. De assistent werkt voor U volgens het opgestelde zorgleefplan, houdt dagrapportages bij en evalueert haar werkzaamheden periodiek met ons. De persoonlijke assistent ondersteund U bij het opstaan,het slapengaan ,bij eten en bereiding van maaltijden en begeleiding bij licht huishoudelijk werk. Verpleegtechnische handelingen worden niet door ons uitgevoerd.

 

 

Hoe selecteren we de geschikte kandidaat?

Geeft u ons de opdracht om een assistent voor u te zoeken? Dan stellen we samen met u een profiel op. Daarin vermelden we de vaardigheden, ervaring en persoonlijke eigenschappen waaraan uw inwonende assistent moet voldoen.

 

 

Wie zijn onze assistenten?

CICONIA bemiddelt in vraag en aanbod voor 24-uurs dag- en nacht zorg . De inwonende assistenten, komen voornamelijk uit omringende EU-landen. Dit heeft 2 belangrijke redenen, namelijk;

  • In omringende EU-landen ligt het inkomen van de assistenten lager dan in Belgie De assistent krijgen een eerlijk inkomen volgens Belgiesche normen. De kwaliteit van thuishulp is echter gelijk aan dat van hun Belgiesche collega’s.
  • Binnen de cultuur in omringende EU-landen is het heel normaal dat men de zorg van hun naaste familie op zich neemt. Dit maakt dat zij heel anders aankijken tegen 24-uurs thuiszorg en er ook ervaring mee hebben.

 

 

Wie regelt de administratie?

Ciconia heeft meer dan zeven jaar ervaring als bemiddelaar voor thuishulp met inwonende assistenten. U mag dan ook rekenen op onze ondersteuning bij het administratieve luik. Van verzekeringen en contracten tot vliegtuigtickets: Ciconia staat u bij met raad en daad.

 

 

Hoe zet u uw assistent aan het werk?

Via onze trainingshandleiding informeren we uw assistent over de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden. Daarnaast krijgt uw assistent ook de nodige praktische tips en tools. Hulp nodig bij het opstellen van een werkschema? Ciconia levert u een schema aan, zodat u alle taken en verantwoordelijkheden helder communiceert naar uw medewerker.

 

 

Wat als de samenwerking stroef verloopt?

Zijn er problemen tijdens de samenwerking? Dan bent u het eerste aanspreekpunt. Probeer onderling vragen te beantwoorden en problemen uit te klaren. Raakt u er daarna nog niet uit? Dan staat Ciconia u graag bij. Drie à vier weken na de start van uw inwonende assistent organiseren we een telefonisch evaluatiemoment. De ideale gelegenheid om feedback te geven en te krijgen. Is ook dat onvoldoende om de lucht weer te klaren? Dan komen we graag bij u langs voor een gesprek. Een gouden tip: zorg van bij de start voor duidelijke verwachtingen tussen uw gezin en uw assistent. Ga voor een heldere en open communicatie waarbij uw wederzijdse bedoelingen duidelijk zijn. De ervaring leert ons dat miscommunicatie en verkeerde verwachtingen meestal de grote boosdoener zijn.